Uncategorized

Thai Food and Culture Festival – Dzień II

Za nami 3 edycja Thai Food and Culture Festival, która odbyła się w dniach 22 – 23 czerwca 2024 na patio Elektrowni Powiśle w Warszawie.
Drugiego dnia Festiwalu swoją obecnością zaszczyciła nas Pani Methenee Sirisawat – Radca Handlowa Tajlandii w Polsce. Na odwiedzających drugiego dnia Festiwalu czakała masa atrakcji.

Uczestnicy mieli okazję zobaczyć czym jest fruit carving, czyli tradycyjna sztuka wycinania w owocach.

Podczas Festiwalu można było kupić również pamiątki prosto z Tajlandii m.in. ręcznie rzeźbione mydełka, pałeczki bambusowe czy podstawki.

Strefa z tajskimi jedzeniem przygotowana przez kucharzy PaTaThai. Odwiedzający mogli spróbować m.in. wyjątkowego deseru Kanom Krok czy tradcyjnej tajskiej kiełbasy Soi Oua. Podczas festiwalu można było sprawdzić, jak smakuje tradycyjna tajska herbata czy napój z salaka.
Dodatkowo odwiedzający mogli zrelaksować się podczas tradycyjnego tajskiego masażu ramian oraz pleców wykonawanego przez masażystki z salonu Dokkoon.

Dziękujemy wszystkim za liczne przybycie na 3 edycję Thai Food and Culture Festival! Do zobaczenia za rok.

Zobacz również

wszystkie wpisy

Catering świąteczny

Spotkanie świąteczne w wyjątkowym miejscu i stylu? Poznaj naszą ofertę świąteczną na 2024

Czytaj więcej

Lato na talerzach!

Lato zagościło na talerzach w PaTaThai! Idealnie dopasowane dania oraz napoje do aury panującej na zewnątrz.

Czytaj więcej

Nowa wkładka wiosenna w PaTaThai!

Wiosna w pełni w naszych restauracjach - aromatyczne dania, odświeżające koktajle i wiele innych!

Czytaj więcej

PaTaThai – historia tajskich restauracji

PaTaThai to koncept restauracyjny oferujący najwyższej jakości kuchnię tajską. Miejsce, gdzie od 2019 roku dzielimy się z Wami autentyczną pasją do kuchni tajskiej. Koncept narodził się z fascynacji Tajlandią i jej bogatą kulturą, zainspirowane licznymi podróżami po tym egzotycznym kraju. Oferujemy autentyczne doświadczenia kulinarne, które są owocem naszych odkryć od tradycyjnego Pad Thai, aromatyczne curry, tropikalne sałatki po różnorodne, zaskakujące propozycje autorskie.